Karkki-inspiraation vallassa väkersin marsipaanikarkkeja ja päällystin aikaisemmin tekemäni suklaakonvehti kokeilut.

Konvehtien sisälle laitoin vähän eri täytteitä kuten pätkistä, pähkinää, viikunaa ja dajm-rouhetta. Muotina käytin sokokselta löytämääni silikonivuokaa. En sitten muistanut temperoida suklaata, ja säilyttelin valmiita, koristelemattomia konvehteja huoletta jääkaapissa. Siispä suklaissa on aavistus harmaata sävyä joissain kohdissa. Hyviä kyllä tuli kun käytin fazerin sinistä suklaata. Nam!
Koristeissa käytin pikeerin loppuja jääkaapista, sulatettua valkosuklaata jossa limeä, sekä noita koristehärpäkkeitä. Vähän tuollaisia tiistaikappaleita nuo on, vaan ihan riittävän söpösiä suihin joihin ovat matkalla.

1142517.jpg

Marsipaanikarkit olivat ensimmäinen yritys laatuaan. Niiden tekeminen oli yllättäen tosi hauskaa. Kokeilin näitä Eben innoittamana, kiitos ideasta! Salmiakkihippusilla päällystetyt sisältää pätkistä, (aika veikeä makuyhdistelmä!) sokerilla ja piparimausteella päällystetyissä piileskelee kirsikkaa joka on maustettu rommilla, sydämellisistä löytyy pähkinää ja valkosuklaa-pikeeripäällysteisissä on manteliliköörillä maustettuja viikunanpaloja. Tuli ihan älyttömän hyviä vaikken ole syönyt marsipaania aikoihin. Saa nähdä kuinka monta saan säästettyä lahjoiksi asti.. ;)

1142524.jpg